Der er ikke noget bedre end frugt og grønt fra din egen have. Mulighederne for at vokse er uendelige. En kartoffel fra din egen have smager trods alt meget bedre end fra supermarkedet. Hvis du elsker naturen, er en køkkenhave skøn at arbejde i. Der skal ikke meget til en lille køkkenhave, det vigtigste er jord. Selvom du har en lille have eller en lille altan, er det muligt at dyrke dine egne afgrøder. Læs her, hvordan du kan starte din egen køkkenhave i år!

Valg og pleje af afgrøder
Udvalget af afgrøder er uendeligt. Vil du starte en køkkenhave og har du ikke meget erfaring endnu? Så vælg nemme produkter, der vokser godt selv. Tænk på porrer, kartofler, løg og tomater. Jordbær og urteplanter passer også godt til dette. Start med produkter, du kan lide. Når du køber frø, så læs på pakken, hvornår det er bedst at så frøene. Hver plante har brug for pleje. Sollys og vand er generelt det vigtigste element i plejen. Nogle gange er det nødvendigt at hjælpe en plante med at klatre, for eksempel ved at binde en pind mod den for at give stabilitet.

Godt sted
God jord er det vigtigste for sunde planter, de får trods alt en del af deres mad fra den. Derudover får planter deres mad fra kuldioxid. Dette omdannes til byggematerialer ved hjælp af sollys. Det er derfor vigtigt at anlægge din køkkenhave et solrigt sted. Et egnet sted at dyrke dine planter er en køkkenhave. På hjemmesiden for 123Natuurproducten kan du finde køkkenhavekasser, hvor du kan dyrke forskellige frugter og grøntsager.

At høste
Hos nogle planter betyder høst at trække hele planten op af jorden, hos andre skærer man hovedet eller kålen af. Med grøntsager og krydderurter høster du en del af bladet, hvorefter planten fortsætter med at vokse og du kan høste igen senere. Grøntsager som tomat og aubergine høstes, når de er modne. Har du mange grøntsager tilbage? Lav det derefter til en velsmagende suppe. Nyd din mad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.